Østersøen rundt
Østersøen rundt
Indledning
En drengedrøm
Sverige
En flyvende start
Glemsomhed
Inlandsvägen
Polarcirklen
Finland
Rener
Den finske julemand
Regn og fugleskræmsler
De skjulte byer
Koli og blafrende lys
Videre mod Estland
Estland
Den danske by
Äksi 39 og lyset
Letland
Camping i Riga
Kystvejen fra Riga
Litauen
Den lokale ferieby
Korshøjen
Vilnius
Polen
Ulveskansen
Malbork
Tyskland
Hjemad
Opsamling
Vejene og trafikken
Vejret
Hvad vi ikke så
Overnatning og fakta
Diverse kort
Billeder

Kystvejen fra Riga
Vi havde afsat morgenen til at få vasket vort tøj på campingpladsen og efter en tidlig middag efter en lang dags vandren i byen, returnerede vi for at få pakket det tørrede tøj sammen.
Tidligere på dagen havde vi hilst på Paolo, og medens vi sad og nød en øl på terrassen ved kontoret, kom han over med sine kort. Hans ville drøfte sin tur videre hjem mod Italien. Paolo havde været kørende i 3 uger, blandt på Nordkap og i Skt. Petersborg og ville nu prøve at nå Brescia på 3 dage.

Efter 2 overnatninger i Riga fortsatte turen langs kysten. Første by vi passerede var Jurmala, som ligger ganske tæt på Riga. Jurmala er i dag et populært feriested for letterne, men var tidligere forbeholdt ikke bare den kommunistiske elite fra Letland men fra hele Sovjet. Stedet har faktisk siden slutningen af 1700-tallet været et yndet rekreationssted for overklassen.
Vi kom helt op på toppen af Letland til Kolka, hvorfra man kan se over til den estiske ø Saaremaa. Herfra gik de næste 50 km på grusvej, hvoraf en stor del var af vaskebrættypen og underlaget iblandet en rigelig stor mængde ler, hvilket da det nyligen havde regnet, gjorde turen ganske spændende i perioder, gennem et stort skovområde. Sidste stop i Letland blev i havnebyen Liepaja. En havne- og industriby vi ikke investerede mere end en tank benzin og en kop kaffe i, inden turen fortsatte mod dagens mål Palanga i Litauen.

I Palanga skulle vi mødes med Violeta og Rolandas, som bl.a. er de lykkelige ejere af et mindre spisested. Hos dem håbede vi også at kunne overnatte et par dage og bruge stedet som base til mindre udflugter. Vi blev hjerteligt modtaget og fik straks serveret, det var efterhånden blevet sidst på dagen, et måltid mad og en god kold øl. Da de ikke havde plads derhjemme til flere liggende gæster, huset var i forvejen fyldt op, skaffede de lynhurtigt et værelse hos en privat udlejer. Vi blev derfor kun én dag i Byen – altså for ikke at ligge dem til yderligere last.

Forrige side     Næste side