Østersøen rundt
Østersøen rundt
Indledning
En drengedrøm
Sverige
En flyvende start
Glemsomhed
Inlandsvägen
Polarcirklen
Finland
Rener
Den finske julemand
Regn og fugleskræmsler
De skjulte byer
Koli og blafrende lys
Videre mod Estland
Estland
Den danske by
Äksi 39 og lyset
Letland
Camping i Riga
Kystvejen fra Riga
Litauen
Den lokale ferieby
Korshøjen
Vilnius
Polen
Ulveskansen
Malbork
Tyskland
Hjemad
Opsamling
Vejene og trafikken
Vejret
Hvad vi ikke så
Overnatning og fakta
Diverse kort
Billeder

Vilnius
Næste dag skulle vise sig at blive turens absolut korteste. Ikke at vi havde uheld eller lignende, men vi skulle blot til Vilnius, og med tillæg af nogle mindre landeveje og biveje lykkedes det os alligevel at få turens bragt op på 210 km. Vi havde begge et ønske om at se slottet i Trakai, men havde også på forhånd stillet os selv den betingelse, at hvis stedet var alt for overfyldt af andre turister, så ville vi blot vende om og fortsætte. Slottet er absolut anbefalelsesværdigt at besøge, flot restaureret og utrolig flot beliggende på en mindre ø i en stor sø. Men den dag var der for mange turister, til vi orkede at efterlade cyklerne på en ubevogtet parkeringsplads. Og så var vejret for godt til at slæbe rundt på overtøj og hjelme.

Vi kørte derfor til Vilnius hvor vi skulle overnatte hos min svoger i tre nætter. Og skønt var det at erfare, at der var ved at blive klargjort shaslik/sjaslik til aftensmaden ved vores ankomst.

Dagene i Vilnius bød på roligt samvær med familie og venner samt ture til byen. Dels for at gense byen, dels for at handle lidt ind og dels for bare at side på et lille listigt sted og nyde en god kop kaffe. Et af de steder med rimelig fred og ro finder man i distriktet Užupis. Her ligger, lige neden til en lille biflod til Neris, en restaurant, hvor man har mulighed for at sidde udendørs helt neden ved flodbredden – eller så man i al fald kan kigge ned på den.

Den gamle by i Vilnius, er ikke bare den største i de tre baltiske lande, men med sine 3,5 km² en af de største i Europa – og denne er ligeledes optaget på Unesco’s World Heritage List

Forrige side     Næste side