Østersøen rundt
Østersøen rundt
Indledning
En drengedrøm
Sverige
En flyvende start
Glemsomhed
Inlandsvägen
Polarcirklen
Finland
Rener
Den finske julemand
Regn og fugleskræmsler
De skjulte byer
Koli og blafrende lys
Videre mod Estland
Estland
Den danske by
Äksi 39 og lyset
Letland
Camping i Riga
Kystvejen fra Riga
Litauen
Den lokale ferieby
Korshøjen
Vilnius
Polen
Ulveskansen
Malbork
Tyskland
Hjemad
Opsamling
Vejene og trafikken
Vejret
Hvad vi ikke så
Overnatning og fakta
Diverse kort
Billeder

Malbork
Fra Ulveskansen gik turen videre østover og det planlagte natteophold i området blev efterhånden som kilometrene blev tilbagelagt en mindre og mindre sandsynlighed. Til sidst indså vi, at det uden at forcere tempoet ville være muligt at nå til Malbork, lidt sydøst for Gdansk uden at overanstrenge os. Som sagt så gjort. Allerførst for i byen fandt vi et lille helt nyt hotel, som foruden et motionscenter, som vi ikke benyttede os af, også havde en større restaurant. Da vi nu alligevel var ankommet i rigtig god tid drog vi efter udpakning og omklædning ind til centrum af byen – fik lidt godt mad og en øl og kørte så i skumringen hen til byens absolutte hovedattraktion – Malbork Slot.

Slottet er vel et af de mest imponerende og største ridderborge i Europa. Det er grundlagt i 1231 af Den Tyske Orden (den teutonske orden) den ene af de tre store ridderordner, der blev grundlagt under de kristne korstog. De to andre er Johanniter- eller Malteserordnen og Tempelridderne. Mindst en halv dag burde der afsættes for at yde dette imponerende sted retfærdighed. Vi nåede desværre, på grund af den sene ankomst, kun at bruge al for kort tid her.

Under aftenens snak om vor videre fremfærd mente vi, at det ville være muligt at nå hjem til Danmark, hvis alt flaskede sig for os rent trafikmæssigt, den følgende dag.

Forrige side     Næste side